De 5 voordelen van Cacay-olie

De 5 voordelen van Cacay-olie

  1. Vitamine A in cacay-olie

Vitamine A, vaak ook retinol genoemd, zorgt voor de aanmaak van elastine en collageen. Elastine en collageen bevorderen de elasticiteit van de huid. De huid blijft hierdoor soepel, sterk en ziet er jonger uit. Het gehalte vitamine A in Cacay -olie is drie keer hoger dan in rosehip-olie. Een olie die bekend staat om het hoge gehalte vitamine A. Hierdoor is cacay een echte retinolbooster voor je huid. Ideaal ook als je doorgaans een droge huid, of een gevoelige huid hebt.

  1. Vetzuren in Cacay-olie

Naast de hoge concentraties Vitamine A, zitten ook grote hoeveelheden linolzuur in cacayolie. Linolzuur is een essentieel meervoudig onverzadigd omega-6-vetzuur. Linolzuur is één van de belangrijkste componenten waar het buitenste gedeelte van gezonde huidcellen uit bestaat. Dit draagt dus bij aan het in standhouden van gezonde cellen. Ook in arganolie zitten hoge concentraties linolzuur. In cacay vind je hier echter twee keer zoveel van in terug.

  1. Cacay-olie biedt en vitamine E

Ook het antioxidant vitamine E wordt, net als in arganolie, veel in cacay-olie aangetroffen. Echter, het gehalte vitamine E is 50% hoger dan in arganolie. Vitamine E beschermt tegen invloeden van buitenaf, schadelijke of agressieve stoffen. Vitamine E dient dus als barrièrefunctie van de huid.

  1. Cacay-olie en anti-veroudering

Je begrijpt het: cacay olie zit boordevol vitamines en vetzuren. Veel meer zelfs dan in andere superoliën. Het is daarom niet heel gek dat cacay-olie als de ideale huidolie wordt beschouwd. De mix van vitamines en vetzuren maken de olie het ideale middel om huidveroudering tegen te gaan. De huid blijft beschermd, gehydrateerd en soepel. Vooral het inmasseren van de olie op de huid rond de ogen en de mondhoeken laat goed resultaat zien. Als je de olie een vaste stap van je huidverzorging laat zijn, zullen deze lijntje verzachten en vervagen.

  1. Cacay-olie en littekens, striae

Huidvernieuwing is de key om van littekens af te komen. De hoge gehaltes vitamine A en de essentiële vetzuren maken cacay-olie hét middel om littekens te doen vervagen. Cacay-olie wakkert cel-vernieuwing aan en draagt bij aan de vorming van ultra-gezonde huidcellen. In combinatie met een dermaroller, of andere middelen die de huid prikkelen, kan cacay-olie je striae of andere littekens in no-time doen vervagen.

  1. Het gebruik van Cacay-olie

De olie kan direct op de huid worden aangebracht. Belangrijk is wel dat je de olie altijd goed in masseert. Zo wordt de olie beter door de huid opgenomen. Ook als serum werkt cacay olie goed. Voeg hiervoor een paar druppels cacayolie toe aan je natuurlijke dagcrème en zie hoe je huid verbetert. Rimpels, littekens, extreem droge huid en oneffenheden zijn door cacayolie verleden tijd. Enthousiast geworden? Cacay-olie kopen kan in onze webshop! Houd onze blogs in de gaten voor meer tips en tricks bij het gebruik van deze wonderolie.

Cayay olie kahai olie cacayolie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Quick Shop