Van sticker tot de doos: duurzame verpakkingen

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Bij morenatural.nl houden wij ons niet alleen bezig met duurzame cosmetica. In onze webshop vind je biologische cosmetica en natuurlijke verzorginsproducten. Bovendien verkopen wij enkel cruelty-free cosmetica en cruelty-free verzorgingsproducten. In de lijn van onze producten willen wij ook gebruik maken van duurzaam verpakkingsmateriaal. Wij willen een zo goed mogelijk product neerzetten en daarbij het milieu zo min mogelijk belasten. Daarom kunnen onze verpakkingen gerecycled of hergebruikt worden. In dit blog lees je meer over hoe wij onze producten duurzaam verpakken én verzenden.

Glazen flessen en aluminium bakjes

Wij verpakken onze natuurlijke verzorgingsolie in glazen flessen. Het recyclen van glas gebeurt 1 op 1. Met 1 kilo glasscherven kan weer 1 kilo glas worden gemaakt. Glazen flessen passen hierdoor perfect in de circulaire economie. Om hier goed aan bij te dragen vragen wij onze consumenten de glazen flessen te hergebruiken of in de glasbak te gooien. Onze glazen flessen zijn na gebruik bijvoorbeeld de perfecte houder voor geurstokjes.

Onze flesjes zijn momenteel voorzien van plastic sluitingen. Wij onderzoeken momenteel mogelijkheden om ook duurzaam sluitmateriaal te gebruiken.

Onze boters verpakken wij in aluminium bakjes. Deze bakjes zijn heel goed herbruikbaar. Zo bewaren wij onze losse thee en kruiden in de bakjes. Op deze manier is ook deze verpakking duurzaam. Geen van onze producten worden in een sleeve, of ander omhulsel verzonden. Wij voorkomen zo het gebruik van onnodig verpakkingsmateriaal.

Biologisch afbreekbare opvulchips

voor het verzenden van onze producten maken wij gebruik van BIO opvulchips. BIO opvulchips is 100% biologisch afbreekbaar vulmateriaal, gemaakt uit zetmeel. Deze opvulchips zijn wateroplosbaar en kunnen in gewoon in de de GFT afvalbak. De milieuvriendelijke verpakkingschips bieden goede bescherming tegen schokken en stoten. Zo komen onze flesjes altijd veilig aan op plaats van bestemming!

Verzenddozen

Al onze verzenddozen zijn voorzien het RESY-symbool. Dit symbool garandeert de recycling van papier en karton.

PVC-vrije stickers

Op onze labels is een beschermlaag aangebracht, zodat de label beter beschermd is tegen allerlei invloeden van buitenaf. Een beschermlaag geeft de sticker ook een luxere uitstraling. Normaal gesproken bevat deze beschermlaag, laminaat genoemd PVC. Stickers met PolyVinylChloride hebben vaak een lange levensduur en zijn eenvoudig te produceren. PVC wordt echter gemaakt van aardolie en zout en is daarom niet de meest milieuvriendelijke oplossing. Sinds kort maken wij daarom gebruik van de PVC-vrije labels van Stickerwinkel.com. Deze stickers zijn gemaakt van gerecyclede materiaal. Dit resulteert in stickers met dezelfde kwaliteit, zonder de belasting op het milieu.

Het totaalplaatje

Stukje bij beetje weten wij er voor te zorgen dat onze producten volledig duurzaam zijn. Door slim gebruik te maken van verpakkingsmogelijkheden en verzendmogelijkheden lukt dit al aardig. In het vervolg kijken wij graag nog naar verdere mogelijkheden tot verduurzaming. Heb je een suggestie of verbeterpunt? Laat het ons weten! Stuur ons een bericht naar info@morenatural,nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Quick Shop