collageen huid

5 Tips hoe je collageen op natuurlijke wijze kan verhogen

Wat is collageen?

Collageen: het is al jaren het modewoord in de schoonheidsindustrie. Het is de meest voorkomende eiwit in je lichaam, en is goed voor ongeveer een derde van de eiwitsamenstelling. Collageen komt van het Griekse κολλώ (kolla), samenbinden.

Naast elastine is collageen een van de essentiële eiwitten die je huid nodig heeft om vettig, stevig en stralend te blijven en om de tekenen van veroudering te bestrijden. Collageen wordt aangetroffen in weefsels van de spieren, botten, pezen, bloedvaten en het spijsverteringsstelsel. Het ondersteunt de structuur en elasticiteit van de huid.

Collageen is een eiwit dat een groot deel van je lichaam structuur geeft, inclusief je botten, huid, pezen en ligamenten. Collageen zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft

Naarmate we ouder worden en de leeftijd van 20 jaar bereiken, begint ons lichaam steeds minder collageen te produceren, wat kan resulteren in rimpels en verslapping van de huid. De hoeveelheid collageen die je lichaam zelf produceert neemt met de jaren af. De beschermende laag van je huid en de stevigheid van de huid neemt als resultaat af. Veel mensen willen hier graag wat aan doen.

Dit verklaart waarom er zoveel producten op de markt zijn die beweren de van collageen in de huid te stimuleren. Maar het gaat niet alleen om wat we op onze huid aanbrengen. We hebben ook andere voedingsstoffen nodig om het proces van collageenproductie te ondersteunen, zoals zink, vitamine C en koper.

Dit zijn onze 5 Tips hoe je collageen op natuurlijke wijze kan verhogen:

1. Hydrateren

Heb je ooit gehoord van het gezegde ‘een gezonde huid begint van binnenuit’? Dit statement is zeker waar: elke dag minstens 2 liter water drinken of het equivalent van waterrijk voedsel zoals watermeloen, komkommer en aardbeien consumeren, houd je niet alleen gehydrateerd, maar produceert ook de vochtrijke omgeving waarin collageen en elastine gedijen.

2. Eet goed en kies voor voedingsmiddelen die collageen stimuleren

Vermijd waar mogelijk suiker en kies voedingsmiddelen die collageen stimuleren, zoals voedselrijke bladgroenten, citrusvruchten en kruisbloemige groenten (broccoli, bloemkool). Deze voedingsmiddelen bevatten een hoog gehalte aan vitamine C en zwavel, die beide essentieel zijn voor een gezonde productie van collageen. Lees onze gids om je weg naar een stralende huid te eten voor meer tips over gezonde voeding.

3. Breng huidverzorgingsproducten op natuurlijke basis aan

Vul je natuurlijk dieet aan met een gericht natuurlijk huidverzorgingsritueel. Om de huidbarrière te herstellen en het vasthouden van vocht te verbeteren raden wij het gebruik van onze rosehip oil aan voor je gezicht en onze shea butter voor je lichaam. Koudgeperste rozenbottel-olie is rijk aan vitamine A en C. Deze vitamines zijn beiden nodig voor de productie van collageen. Van Rosehip is ook aangetoond dat het de aanmaak van MMP-1 remt, een enzym dat collageen in het lichaam afbreekt. Bij verhoogde afbraak wordt het lichaam gestimuleerd om meer collageen produceren. Onze shea boter zit boordevol vitamine A, E en F. Vitamine A stimuleert celdeling en de aanmaak van collageen.

4. Verwen jezelf!

Treat your self. Verbeter je dagelijkse huidverzorgingsroutine met een jade roller of gezichtsmassagetool. Regelmatige gezichtsmassages kunnen de bloedcirculatie stimuleren en de productie van collageen bevorderen, en ze zijn ook een geweldige manier om te ontspannen aan het einde van een lange dag.

5. Bescherm jezelf tegen de zon

De zon is fijn maar het is echt een boosdoener voor je huid. Blootstelling aan de zon kan de afbraak van collageen versnellen. Door je huid tegen de zon te beschermen wordt het collageengehalte niet verhoogd. Het is daarom raadzaam je huid te beschermen met een zonnebrandcrème van minimaal 30 SPF. Ook wanneer het bewolkt is. Zo voorkom je al het goede werk in je huidverzorgingsroutine niet voor niets is geweest!

=== blog products ===

Shea butter | 100% Biologisch & Geraffineerd

=== blog products ===

Rosehip olie | 100% Biologisch & Koudgeperst

=== blog products ===

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Waar is castorolie goed voor?

Waar is castorolie goed voor?

Beeld je in dat je thuiskomt na een lange dag en je vermoeide lichaam wilt verwennen. Je kijkt rond en ziet een flesje castorolie staan....

Lees meer
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer