Biologische koudgeperste arganolie 50 ML

Arganolie Haar

Marokkaanse arganolie

De laatste tijd zie je arganolie product overal wel verschijnen. Vaak geprezen als wondermiddel. In de vorm van pure argan olie, maar vaak ook verwerkt in andere producten. Arganolie shampoo, arganolie haarmaskers, arganolie huidverzorging. Er is van alles op de markt! Arganolie wordt gewonnen uit de vruchten van de arganboom. Een boom, door de lokale bevolking ook boom der schoonheidgenoemd, groeit in delen van Marokko. De vruchten van de arganboom zijn vergelijkbaar met olijven, de kleur en structuur lijken erg op elkaar. De vrucht bevat een harde noot die geperst en gemalen wordt om de olie te winnen. Voor 1 liter olie is 30 kilo noten vereist. De argan olie uit Marokko wordt om die reden ook wel het Marokkaanse goud genoemd.

 

De kracht van pure arganolie voor je haar

Biologische arganolie zit vol natuurlijke vitamines, vetzuren en antioxidanten. De omega-3 en -9 vetzuren geven de olie zijn herstellende karakter. Je haar wordt gevoed en gespleten haarpunten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Droog en pluizig haar worden extra goed gevoed door de arganolie. In argan zitten grote hoeveelheden vitamine E. Vitamine E zorgt voor sterker haar en bevordert de haargroei. Je haar is door vitamine E ook beschermd tegen invloeden van buitenaf. Net als vitamine E zorgen de antioxidanten in de olie ervoor dat je haar beschermd is.

Gebruik

Je kunt argan olie op vele verschillende manieren gebruiken in het haar. Een haarmasker is bijvoorbeeld een zeer effectief middel tegen pluizig haar, argan olie kan op de hoofdhuid worden gemasseerd om haargroei te bevorderen, of masseer de haarpunten in om gespleten haarpunten tegen te gaan. Argan olie kan ook aan de shampoo worden toegevoegd. Men vergeet vaak hoe hard shampoo soms kan zijn. Al het vuil wordt weggevaagd, maar dit droogt het haar ook vaak uit. Een paar druppels bij de shampoo tijdens het wassen van je haar doet wonderen. Je haar is gevoed en voelt zacht aan na het wassen van je haar. Heeft je haar meer intense voeding nodig? Maak dan een argan olie haarmasker. Breng een flinke hoeveelheid arganolie aan aan handdoekdroog haar. Masseer de olie goed in en wikkel het haar in een handdoek. Laat een nachtje inwerken en spoel het haar goed uit. Voilà, je hebt zachte en stralende lokken!

Wil je na het lezen van deze informatie pure arganolie kopen? Bekijk dan ons assortiment arganoliën.

 

arganolie biologisch Category_Blog puur vegan

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer
Wallen natuurlijk verminderen

Wallen natuurlijk verminderen

Wat zijn wallen? Natuurlijke oplossingen in de schijnwerpers Een zegen voor de huid rond je ogen Natuurlijke bondgenoten tegen wallen Verfijnde benaderingen tegen wallen  ...

Lees meer