Hoe zonnebrand crème je huid vervuilt en hoe More producten je daarbij kunnen helpen

Hoe zonnebrand crème je huid vervuilt en hoe More producten je daarbij kunnen helpen

Dat je je huid moet beschermen zodra de zon schijnt is een gegeven. Denk niet dat je sneller bruin wordt door je niet in te smeren, want dan hou je jezelf alleen maar voor de gek. Protection is key! Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van een stralende en gezonde huid genieten. Daar is zonnebrandcrème belangrijk voor. Toch is slechte zonnebrand vaak een boosdoener op het gebied van een egale huid. Een goede zonnebrand is belangrijk, maar de juiste nazorg net zo belangrijk. In deze blog leer je hoe je met de beste toners en oliën van More je huid reinigt na een zonsessie.

De nadelen van zonnebrandcrème voor je huid

We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat je je huid moet beschermen tegen Uv-straling. Zonnebrandcrèmes daarentegen, kunnen ondanks de bescherming die ze geven, nadelig zijn voor onze huid. Hier kom je al snel genoeg achter wanneer je een aantal dagen hebt lopen smeren. Hieronder lees je een aantal redenen waarom je huid zonnebrandcrème niet zo leuk vindt.

Je gebruikt de verkeerde zonnebrand

Een slechte huid van zonnebrandcrème krijgen kan in eerste instantie komen doordat je de verkeerde soort gebruikt. Veel mensen gebruiken één soort zonnebrand voor het hele lichaam, inclusief gezicht. Het is beter om een zonnebrandcrème voor gezicht te kopen. Een algemene zonnebrand bevat vaak meer oliën en is te zwaar voor op je gezicht. Als het goed is gebruik je ook je voedende body butter niet op je gezicht, toch?

Zonnebrandcrème vervuilt je huid

Zonnebrandcrème kan je huid vervuilen. Dit gebeurt meestal al bij het aanbreng proces. Het is daarom van belang je zonnebrand aan te brengen op een schoon gezicht. Doe je dit niet, dan blijft al het vuil en olie dat is ontstaan, tijdens de nacht of in de loop van de dag, op je gezicht zitten. Dit plak je als het ware vast onder je laag zonnebrandcrème.
 

Je kunt puistjes krijgen van zonnebrand

Als gevolg van het eerdergenoemde nadeel, bestaat de kans dat je puistjes krijgt van je zonnebrandcrème. Het kan zijn dat er bepaalde chemicaliën of oliën in je zonnebrandcrème voor gezicht zitten die je huid enorm kunnen irriteren. Daarnaast speelt de warmte ook een grote rol bij het ontstaan van puistjes door zonnebrandcrème. Warmte plus een dichte crème, zorgt voor een versnelde groei van gist. 1 + 1 = 2 en binnen no time voel je vervelende en soms jeukende bultjes opkomen.

Verstopte poriën

Die vervelende chemicaliën waar we het net over hadden kunnen ook, met een moeilijk woord, comedogeen zijn. Dit houdt in dat ze je poriën verstoppen. Not fun! De zonnefilters in je zonnebrandcrème kunnen in sommige gevallen degene zijn die je huid zo afsluiten. Wat aan de ene kant logisch is, want het wil je huid natuurlijk beschermen tegen Uv-straling. Een ophoping van talg en huidschilvers zijn hiervan het resultaat. Dit resultaat zie je overigens wat later na het gebruik van zonnebrandcrème.

Vervuilde huid tegengaan met More producten

Al die akeligheid wil je het liefst voorkomen, toch? Het is daarom van belang om de beste skincare routine te hanteren wanneer je regelmatig zonnebrand gebruikt. Waar we bijna niet onderuit kunnen komen tijdens de zomerdagen. Voor een goede, zomerse skincare routine na gebruik van zonnebrandcrèmes bieden toners en kleipoeder een helpende hand. Je gezicht reinigen kan volgens deze routine:

Stap 1: klei poeder

Een goede start voor het reinigen van je huid is het gebruik van een kleipoeder zoals onze Marokkaanse Ghassoul kleipoeder. Wat letterlijk “wegwassen” betekent. Laten we dat nu net willen! De kleipoeder werkt perfect bij het schoonmaken van de huid na het gebruik van zonnebrandcrème, omdat het de huid desinfecteert en daarbij diep en grondig reinigt. Zowel voor droge als vette huidtypes ideaal te gebruiken. Kleipoeder kun je mengen met water om het als een soort masker aan te brengen op je gezicht. Laat het 15 minuten intrekken voordat je het afspoelt en doorgaan naar de toner.


Stap 2: toner

Een toner zit vol met antioxidanten en hydraterende ingrediënten. Nadat je je gezicht hebt gereinigd met een kleipoeder, is het van belang je huid wel weer met de juiste eigenschappen aan te vullen. Dat is waar een toner om de hoek komt kijken. Een toner verwijdert ook het laatste beetje zonnebrandcrème dat soms is blijven hangen op je gezicht. Hiernaast is een toner intens voedend, hydraterend en geeft het een verfrissend gevoel en look. Een toner is een goede basis voor de rest van je skincare routine.

Stap 3: olie

Een olie gebruik je altijd als laatste stap. Waarom? Omdat anders je andere producten niet volledig hun werking kunnen doen. Niet alleen mensen met droge huidtypes, maar ook voor bijvoorbeeld een gevoelige huid. Door je skincare routine met olie te eindigen, zorg je dat de hydraterende toner die je hiervoor hebt gebruikt, veilig en goed binnen je huid blijft. Een olie zoals een 100% natuurlijke Baobab olie werkt herstellend, verzachtend en versterkend. Precies wat je wil na een volle dag in de zon. Ingrediënten zoals vitamine E kunnen helpen bij het verzachten van je huid mocht deze toch een beetje verbrand aanvoelen. Op deze manier is je huid perfect gereinigd na het gebruik van zonnebrandcrème.

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Waar is castorolie goed voor?

Waar is castorolie goed voor?

Beeld je in dat je thuiskomt na een lange dag en je vermoeide lichaam wilt verwennen. Je kijkt rond en ziet een flesje castorolie staan....

Lees meer
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer