Natuurlijk naar vollere wimpers

Natuurlijk naar vollere wimpers

Stel je een moment voor waarop je je ogen opent en een zachte bries je wimpers laat dansen. Ze voelen zwaar, dik en onmiskenbaar vol aan. Geen mascara, geen extensions, alleen pure, natuurlijke schoonheid. Dromen van dergelijke wimpers is één ding, maar ze ook echt krijgen, vereist kennis, zorg en de juiste ingrediënten. Voor de liefhebbers van natuurlijke schoonheid die zich afvragen hoe ze die dromerige wimpers kunnen krijgen, is hier een diepgaande blik op de natuurlijke oliën die wonderen kunnen doen.

De magische oliën voor je wimpers

Voordat we duiken in de routine en hoe je deze oliën kunt toepassen, is het essentieel om te begrijpen wat elk van deze oliën doet en waarom ze zo gunstig zijn voor je wimpers.

Castorolie

De koningin van wimpergroei

Bij het praten over natuurlijke remedies voor wimpergroei staat castorolie bovenaan de lijst. Wimpers is een van de 7 wonderen van castorolie.Het is een dichte, kleverige olie die rijk is aan ricinolzuur, een uniek vetzuur met eigenschappen die de haarzakjes voeden en versterken.

Voordelen:

 • Haargroei stimuleren: Ricinolzuur helpt de bloedcirculatie naar de haarzakjes te verhogen, wat op zijn beurt de haargroei bevordert.
 • Natuurlijke moisturizer: De olie houdt vocht vast en voorkomt dat je wimpers uitdrogen en breken.

Arganolie

Het vloeibare goud

Afkomstig van de arganboom, is deze olie een favoriet in de wereld van huid- en haarverzorging. De krachtige en veel geprezen argan olie uit Marokko. Hoewel het niet direct de haargroei stimuleert, speelt het een cruciale rol bij het behouden van sterke en gezonde wimpers.

Voordelen:

 • Rijk aan vitamine E: Deze vitamine is essentieel voor het herstellen van beschadigd haar en het voorkomen van gespleten haarpunten.
 • Versterkt haar: De antioxidanten in arganolie versterken de haarcellen, waardoor de wimpers sterker en minder vatbaar voor breuk worden.

Rozenbottelolie

De onverwachte bondgenoot

Hoewel het niet zo populair is als de andere twee voor wimpergroei, heeft rozenbottelolie, of rosehip oil, unieke voedende eigenschappen die het een plaats geven in je wimperroutine.

Voordelen:

 • Rijk aan essentiële vetzuren: Deze vetzuren zijn cruciaal voor celregeneratie en gezondheid.
 • Natuurlijke bron van retinol: Dit bevordert de celvernieuwing en helpt de wimpers gezond en glanzend te houden.

De ultieme routine voor natuurlijk vollere wimpers

Nu je gewapend bent met kennis over deze oliën, is het tijd om ze in actie te zien. Hier is een eenvoudige, effectieve routine voor het gebruik van deze oliën om de dromerige wimpers te krijgen die je altijd al wilde.

 1. Grondige reiniging: Begin altijd met een schone lei. Verwijder alle make-up en onzuiverheden van je wimpers en oogleden. Je kunt een zachte reiniger gebruiken of zelfs jojoba-olie, die als een uitstekende natuurlijke make-up remover werkt.
 2. Castorolie applicatie: Neem een schoon mascara borsteltje of wattenstaafje en dompel het lichtjes onder in castorolie. Breng de olie voorzichtig aan op je wimpers, van de wortels tot de uiteinden. Vermijd het krijgen van olie in je ogen.
 3. Arganolie massage: Met je vingertoppen, masseer een paar druppels arganolie voorzichtig in je oogleden. Dit zal niet alleen de bloedcirculatie bevorderen, wat goed is voor de haarzakjes, maar het zal ook helpen je wimpers te versterken en te voeden.
 4. Rozenbottelolie afwerking: Neem een paar druppels rozenbottelolie op je vingertoppen en strijk het voorzichtig over je wimpers. Dit geeft ze een gezonde glans en biedt extra voeding.

Herhaal deze routine dagelijks, bij voorkeur 's nachts, en je zult in de loop van de tijd merkbare resultaten zien. Geduld is de sleutel; natuurlijke remedies hebben tijd nodig, maar de resultaten zijn het wachten meer dan waard.

Tips en trucs voor een dagelijkse routine

Zoals bij elke natuurlijke schoonheidsroutine, is consistentie de sleutel. Het ontwikkelen van een dagelijkse routine die niet al te veel tijd in beslag neemt, maar tegelijkertijd je doel dient, is essentieel. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

Tip 1: Kies je moment

Het kiezen van een geschikt moment van de dag om deze oliën aan te brengen is cruciaal. Overweeg ze 's avonds aan te brengen, zodat de oliën de hele nacht kunnen werken.

Tip 2: De juiste tools

Zorg ervoor dat je de juiste tools bij de hand hebt, zoals schoon mascara borsteltjes of wattenstaafjes, om de oliën gemakkelijk en hygiënisch aan te brengen.

Tip 3: Ga zachtjes te werk

Wees voorzichtig bij het aanbrengen van de oliën, om irritatie te voorkomen en je wimpers in een goede staat te houden.

Het combineren van oliën tot een perfecte mix

Als je je eenmaal op je gemak voelt bij het gebruik van deze oliën afzonderlijk, kun je overwegen om je eigen oliemengsels te maken voor nog betere resultaten. Hier is een basisrecept om te beginnen:

De ultieme wimpergroei olie blend

Ingrediënten:

2 delen castorolie

1 deel arganolie

1 deel rozenbottelolie

Aan de slag:

 • Meng de oliën zorgvuldig in een schone, droge kom.
 • Gebruik een schoon mascara borsteltje om de olie voorzichtig op je wimpers aan te brengen, van de wortels tot de uiteinden.
 • Gebruik je vingers om een kleine hoeveelheid van het mengsel op je oogleden te masseren, met bijzondere aandacht voor de wimperlijn.
 • Laat het 's nachts inwerken en spoel het 's ochtends af.

Dit mengsel bevordert niet alleen de groei van je wimpers, maar maakt ze ook sterker en vermindert de kans op breken. Je wimpers krijgen een gezonde, glanzende uitstraling.

De weg naar een natuurlijke schoonheid

Naast het gebruiken van deze oliën, moet je ook rekening houden met enkele fundamentele aspecten van de wimperverzorging. Het is niet alleen belangrijk om de juiste producten te gebruiken, maar ook om de juiste technieken te hanteren.

Vermijd wrijven

Wrijf niet in je ogen, want dit kan de wimpers beschadigen en breken.

Make-up voorzichtig verwijderen

Zorg ervoor dat je je make-up voorzichtig verwijdert met een zachte reiniger om je wimpers niet te belasten.

Geef ze rust

Geef je wimpers af en toe rust van mascara en andere make-upproducten om ze de kans te geven om te herstellen en te groeien.

Gezonde voeding

Een gezonde voeding speelt ook een rol in de gezondheid van je wimpers. Zorg ervoor dat je dieet rijk is aan essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamines en mineralen.

arganolie castorolie jojoba olie

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Waar is castorolie goed voor?

Waar is castorolie goed voor?

Beeld je in dat je thuiskomt na een lange dag en je vermoeide lichaam wilt verwennen. Je kijkt rond en ziet een flesje castorolie staan....

Lees meer
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer