Wat is clean beauty? Dit is waarom jij clean beauty producten moet gebruiken.

Wat is clean beauty? Dit is waarom jij clean beauty producten moet gebruiken.

Duurzame producten, natuurlijke producten, groene producten en ga zo maar door. Alles om de wereld om ons heen EN onszelf een stukje beter te onderhouden. Er komen met een razend tempo meer van dit soort fantastische producten op de markt en dat is maar goed ook. Het kan daardoor ook best zijn dat je de term clean beauty al eens voorbij hebt zien komen. Wat is clean beauty nu precies? Wat zijn de voordelen van clean beauty? 
 

Wat verstaan we onder clean beauty?

Om alles even op een rij te zetten en verwarring te voorkomen moeten we even duidelijk maken wat nu het verschil is met clean beauty en alle bovengenoemde soorten. Aan de ene kant is het hetzelfde als duurzaam, groen en nog veel meer, maar aan de andere kant ook weer niet. Het zit namelijk zo, clean beauty producten zijn zo zuiver mogelijk gemaakt. Wat inhoudt dat het gebruik van schadelijke stoffen is geminimaliseerd, maar het ook niet altijd volledig natuurlijk is. Er zijn overigens ook 100% natuurlijke beauty producten waar toch schadelijke ingrediënten in kunnen zitten, maar hier gaan we zo wat meer op in. Clean beauty producten zijn zo samengesteld dat ze geen schade aanrichten aan het milieu, maar ook niet aan onze huid. Best of/for both worlds!
 

Wat zijn de voordelen van clean beauty?

Er zijn skincare producten die vol zitten met schadelijke ingrediënten, terwijl je dat als leek niet eens door kunt hebben. Moeilijke namen, rare afkortingen, het is zo vaag dat je vaak denkt “het zal allemaal wel”. Daar wil ik even een hartig woordje met je over spreken. HALLO!! Je wilt toch wel weten wat je op je gezicht smeert? Je huid en gezondheid zijn kostbaar en deze dien je ten alle tijden met liefde te verzorgen! Even tijd voor een lesje dus. Gelukkig kunnen wij een aantal schadelijke stoffen voor je op een rij zetten, zodat je weet wat je moet vermijden. Deze boosdoeners zul je dus nooit in clean beauty producten tegenkomen.

Parabenen

Parabenen zijn chemische stoffen. Klinkt al niet heel aantrekkelijk om in je skincare routine te verwerken, toch? Parabenen worden in de meeste gevallen gebruikt als conserveringsmiddel, waardoor de skincare producten een langere houdbaarheid krijgen. Ze remmen bijvoorbeeld de groei van schimmels of bacteriën. Er zijn veel twijfels over de schadelijkheid van parabenen, maar ze worden ervan verdacht de hormoonbalans te kunnen verstoren. En bij twijfel........precies! Ook de producten van More zijn parabenen vrij, zoals onze Castorolie.
 

SLS

Weer zo’n afkorting waar je niet veel wijzer van wordt. De volledige benaming is ook niet erg makkelijk, namelijk Sodium lauryl sulphate. Zeker met een gevoelige huid moet je ver bij deze ingrediënten vandaan blijven. SLS staat er namelijk om bekend dat ze je huis erg kunnen irriteren. Het verwijderd vuil en vet, maar wordt om deze reden ook ik wasmiddel of douchegel gebruikt. Een van de voordelen van clean beauty producten is dat deze geen schadelijke en irriterende SLS bevat.

Microplastic

Wat vaak als goedkoop opvulmiddel wordt gebruikt en eigenlijk een nutteloze werking heeft, behalve schadelijk zijn voor het milieu en onze huid, is microplastic. Zie je het al voor je? Minuscule stukjes plastic in je dagcrème? No thank you! Microplastic kan verstopt zitten in je bodyscrub, die hierdoor dus dat scrubeffect krijgt. Zodra je de scrub tijdens het douchen afspoelt en de plastic deeltjes in het riool terecht komen, kan dit vervolgens niet gefilterd worden. Zo is het schadelijk voor niet alleen ons, maar ook voor het milieu en de dieren.

 

Hoe herken je clean beauty producten?

Clean beauty producten hebben geen duidelijke stempel waar je ze aan kunt herkennen. Je weet in ieder geval dat er zo min mogelijk gekkigheid, aka schadelijke stoffen in zitten. Als je een hele waslijst met ingrediënten ziet staan waarvan je de naam niet kunt uitspreken of die beginnen met methyl-, ethyl-, enzovoort, dan weet je dat je op je hoede moet zijn. Clean beauty zit vaak verpakt in biologische verpakkingen zoals bijvoorbeeld papier. Wegwerpmaterialen zijn uiteraard not done.

 

Bij de producten van More proberen we je het nog iets makkelijker te maken. Zo geven wij aan welke stoffen wij juist NIET in onze producten hebben zitten. Zo kun je in een opslag zien dat een product geen schadelijke stoffen zoals siliconen, PEG's en SLS bevat. Kijk maar eens naar onze duurzame hennepzaadolie, arganolie, Jojoba olie of rozenbottel olie. Een perfect voorbeeld van clean beauty!

 

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Waar is castorolie goed voor?

Waar is castorolie goed voor?

Beeld je in dat je thuiskomt na een lange dag en je vermoeide lichaam wilt verwennen. Je kijkt rond en ziet een flesje castorolie staan....

Lees meer
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer