De 7 wonderen van Castorolie

De 7 wonderen van Castorolie

Als je nog niet bekend was met Castorolie is het goed dat je op dit blog bent gekomen. Castorolie biedt talloze voordelen voor huid, haar, gezicht, wimpers en zelfs bij pijn! Lees snel verder over de 7 voordelen van Castorolie.

Wat is Castorolie?

Castorolie, ook wel Ricinusolie of wonderolie, wordt gewonnen uit de bonen van de Wonderboom. Deze boom heet zo, omdat ze ontzettend snel groeit. De reden waarom castorolie als wonderolie bekend staat, leggen wij uit in 7 voordelen, of eigenlijk wonderen.

1. Castorolie als reinigingsmethode

Met een doorsnee reinigingsproduct kun je vaak al veel vuil (denk aan alle uitlaatgassen), van de hele dag van je gezicht halen. Toch kan je huid soms net wat meer reiniging gebruiken. Met behulp van Castorolie kun je een reiningsmethode, genaamd ‘the oil cleansing method’ toepassen. De oil cleansing method trekt vet en vuil aan en vermindert zo de talgproductie. Deze methode reinigt niet alleen je huid, maar is ook te gebruiken als make-up remover. Afhankelijk van wat voor huidtype je hebt, kun je 1 tot 2 theelepels Castorolie mengen met 1 tot 2 theelepels Jojoba olie of Arganolie. Wrijf de olie gedurende twee minuten met de vingers over het gezicht. Verwijder hierna de overtollige olie met een vochtige, warme, zachte doek. Breng vervolgens een moisturizer of weer een aantal druppels olie aan.

2. Castorolie tegen veroudering

Je kan veroudering van je huid niet tegengaan, maar je kunt wel je huid zodanig verzorgen dat de fijne lijntjes en tekenen van veroudering zo min mogelijk zichtbaar zijn. Met Castorolie kun je je huid weer een frisse en jonge uitstraling geven. Wonderolie heeft een lage molecuulmassa waardoor de olie, in tegenstelling tot andere verzorgingsproducten, diep in de binnenste laag van je huid dringt. De antioxidanten in wonderolie stoppen de beschadiging van cellen en daardoor het verouderingsproces.

3. Castorolie als hydratatie

We blijven nog even bij de voordelen voor je huid. Vooral in het koude winterseizoen kan je huid alle hulp gebruiken bij het hydrateren. Ook daar is Castorolie uitstekend voor! Je kunt bijvoorbeeld hiervoor ook de oil cleansing method gebruiken. Castorolie draagt niet alleen bij aan het hydrateren van je gezicht, maar ook van je hoofdhuid. Als je merkt dat je regelmatig last hebt van schilfers door droogte of kou, dan is Castorolie ook zeker een aanrader.

Bekijk onze biologische castor olie en bestel vandaag! 

4. Castorolie voor glanzend en zacht haar

Verschillende weersomstandigheden beschadigen je haar, of drogen het uit. Vooral de haarpunten staan erom bekend makkelijk af te breken. Je kunt dit voorkomen met Castorolie. Deze wonderolie helpt je haar weer glanzend en zacht te maken. Je kunt Castorolie verwerken in een selfcare moment en een zelfgemaakt haarmasker maken.

Begin hiervoor met het in masseren van de olie in de hoofdhuid. Zo stimuleer je de bloedsomloop en trekt de ricinolzuur in castorolie in je huid. Vervolgens verdeel je de rest van je olie over je haar en laat je het minimaal een uur intrekken. Spoel de wonderolie goed uit met shampoo. Zo zorg je niet alleen voor een gezonde en verzorgde hoofdhuid, maar stimuleer je ook de haargroei.

5. Castorolie voor mooie krullen

Als je gezegend bent met mooie krullen, weet je ook dat een goede verzorging een vak apart is. Ook daar weet Castorolie raad mee. Voor mensen met kroeshaar of droog haar raden wij het gebruik van castorolie aan. Kroes haar en droog haar staan erom bekend makkelijk af te breken. Castorolie vormt een beschermingslaag om het haar. Dit leidt tot het inkapselen van vocht in het haar, wat het afbreken voorkomt.

6. Castorolie voor sterke wimpers en volle wenkbrauwen

Met castorolie wimpers verbeteren? Wimpers beschermen je ogen tegen het kleinste vuil en zijn daardoor erg belangrijk om goed te verzorgen. Het kan zijn dat je wat broze wimpers hebt. Castorolie brengt niet alleen een beschermlaag aan op je wimpers, maar trekt in in de diepere cellagen van je haar. Doordat de wimpers alle olie opnemen, zien ze er ook gelijk dikker uit. Castorolie zorgt er verder ook voor dat de wimpers er minder snel uitgetrokken worden door bijvoorbeeld een mascaraborstel wegens het beschermlaagje.

Hetzelfde geldt voor wenkbrauwen: doordat de olie ook in de haartjes van je wenkbrauwen trekt, lijken ze voller. En dat is precies het effect dat we voor onze wenkbrauwen willen toch?

7. Castorolie als ontspanning

We hebben in ieder geval nu voldoende voordelen opgenoemd van Castorolie voor het uiterlijk. Echte schoonheid zit echter vanbinnen en ook daar is deze wonderolie voor te gebruiken. Je kunt dan wel gezonder haar en een mooiere huid willen, maar als je veel stress hebt, is dat aan de buitenkant te zien. Je kunt Castorolie bijvoorbeeld eens als badolie of massageolie gebruiken. Niet alleen wordt je huid daar gelijk soepel en zacht van, het helpt ook de spieren los te masseren.

Wil jij ook deze wonderolie proberen en profiteren van de vele voordelen? Je kunt onze vegan Castorolie hier kopen.

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Wallen natuurlijk verminderen

Wallen natuurlijk verminderen

Wat zijn wallen? Natuurlijke oplossingen in de schijnwerpers Een zegen voor de huid rond je ogen Natuurlijke bondgenoten tegen wallen Verfijnde benaderingen tegen wallen  ...

Lees meer
Een zachte verzorging voor de tere kinderhuid

Een zachte verzorging voor de tere kinderhuid

Wat zijn natuurlijke oliën? Natuurlijke oliën zijn geconcentreerde vloeistoffen die worden gewonnen uit planten, bloemen, zaden, noten, en vruchten. Deze oliën bevatten de essentie van...

Lees meer