Zwarte komijnzaad olie more Natural biologische komijnzaadolie

Dit is hoe je zwarte komijnzaadolie gebruikt voor de gevoelige huid

Veel mensen hebben te maken met druk en stress in het dagelijks leven. Dit kan een negatieve invloed hebben op de huid en het lichaam. Mede hierom is het goed af en toe wat extra aandacht te besteden aan jezelf. Gelukkig is hiervoor een heleboel biologische cosmetica te vinden waarmee je jouw lichaam, huid en haar eens even goed kunt verwennen. Eén van deze producten is onze zwarte komijnzaadolie. In dit artikel vertellen we je graag wat meer over dit product. 

Wat is zwarte komijnzaadolie?

Zwarte komijnzaadolie is een product dat afkomstig is uit Zuidwest-Azië. Hier is de Nigella Sativa te vinden, ook wel bekend als de nootmuskaatbloem. Zwarte komijnzaadolie wordt gewonnen uit de zaden van deze bloem. Wereldwijd wordt al 25 jaar lang wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het gebruik van zwarte komijnzaadolie. Eén klein zwart komijnzaadje bevat maar liefst meer dan 150 essentiële stoffen. Voorbeelden van deze essentiële stoffen zijn verschillende vitamines en mineralen, maar ook onverzadigde vetzuren zoals Omega 3, Omega 6 en Omega 9. Andere stoffen die uit de zwarte komijnzaden te halen zijn, zijn aminozuren, koolhydraten, eiwitten en verschillende vaste en vluchtige oliën. Onze zwarte komijnzaadolie is biologisch, koudgeperst en alleen bedoeld voor uitwendig gebruik.

Waarom kan zwarte komijnzaadolie voordelig zijn voor het gezicht?

Er zijn een aantal (gezondheids)voordelen die zwarte komijnzaadolie met zich mee kan brengen. Zwarte komijnzaadolie wordt regelmatig uitwendig gebruikt en kan dan ook helpen bij het behandelen van huidaandoeningen als een droge huid, eczeem, psoriasis en acne.

Wanneer je last hebt van acne, heb je te maken met een overmatige talgproductie. Hoe meer talg er wordt geproduceerd, hoe vuiler de huid op het gezicht wordt. Je kunt je gezicht steeds blijven wassen, maar hierdoor droogt de huid alleen maar uit. Bij een droge huid heeft je lichaam de neiging om extra talg te produceren, waardoor de talgproductie en acne dus niet zullen verminderen. Wat wel kan helpen is de antimicrobiële eigenschap van zwarte komijnzaadolie.

Antimicrobiële technologie zorgt ervoor dat de groei en reproductie van schimmels en bacteriën wordt geremd of zelfs vernietigd. Deze schimmels en bacteriën kunnen ook wel worden omschreven als 'microben'. Het menselijk lichaam bevat miljoenen microben, die zowel goed als slecht voor ons kunnen zijn. De bacteriën op de huid die acne veroorzaken zijn minder gewenste microben. De antimicrobiële functie van zwarte komijnzaadolie vermindert deze microben of vernietigt ze zelfs. Wil je dus graag van je acne af? Dan kan dit type olie hier zeker bij helpen.

Waarom kan zwarte komijnzaadolie voordelig zijn voor het haar?

Wil je de zwarte komijnzaadolie graag inzetten voor het haar? Dan kan het resulteren in een betere hydratatie van de haren en een vermindering van roos op de hoofdhuid. Bij roos is er sprake van een extreem droge huid. Bij een droge hoofdhuid vindt er een overproductie plaats van nieuwe cellen. Dit doet het lichaam ter overcompensatie. Er is geen sprake van overproductie of roos wanneer je goed voor je hoofdhuid zorgt. Bij een goede verzorging kun je dan ook denken aan het gebruik van zwarte komijnzaadolie. De hydraterende werking van de olie zorgt ervoor dat de hoofdhuid voldoende gevoed wordt en niet meer droog is. Dit resulteert in een vermindering of zelfs in een verdwijning van roos.

Hoe kun je zwarte komijnzaadolie het beste gebruiken?

Vóórdat je onze zwarte komijnzaadolie gebruikt, is het waardevol om te weten hoe je de olie kunt toepassen in je skin care routine. Om je alvast op weg te helpen, vertellen we je voor zowel de huid als voor het haar hoe je onze olie het beste kunt gebruiken.

Onze zwarte komijnzaadolie voor het gezicht

Houd bij de applicatie van het product rekening met de dosering. Wij raden je aan om vijf tot acht druppels te gebruiken. Gebruik in de ochtend de natuurlijke huidolie als één na laatste stap, voor je zonnebrandcrème. Voor het slapen kan de olie als laatste stap worden aangebracht. Verwarm enkele druppels tussen je handpalmen. Kies daarna de plek uit waar je het product aan wil brengen. Masseer de olie op de gewenste plek voorzichtig en zachtjes in. Net als bij veel andere oliën raden we je aan om de zwarte komijnzaadolie niet te gebruiken rondom de ogen.

Onze zwarte komijnzaadolie voor het haar

Voor een optimaal resultaat kun je onze olie het beste één tot twee keer per week gebruiken op het haar. Naast het feit dat de olie het haar hydrateert, kan het eventueel ook de haargroei bevorderen en de hoofdhuid zowel voeden als kalmeren. Ook kan het worden ingezet bij het verminderen van uitdroging, waardoor roos kan worden voorkomen. Maar hoe gebruik je het product precies in het haar?

Gebruik voor halflang haar twee tot vijf druppels olie en breng deze aan op de palm van je hand. Wrijf je handpalmen over elkaar zodat de olie wordt verwarmd. Breng het product daarna aan op de gehele hoofdhuid en masseer het goed in. Ben je klaar met masseren? Wrijf de olie dan verder uit tot aan de uiteindes van de haren. Nadat je de olie 30 tot 60 minuten in hebt laten werken, was je het haar met een gewone shampoo uit.

Al met al kan ons biologische zwarte komijnzaad worden ingezet voor veel verschillende doeleinden.

=== blog products === Zwarte komijnzaadolie | 100% Biologisch & Koudgeperst === blog products ===

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Waar is castorolie goed voor?

Waar is castorolie goed voor?

Beeld je in dat je thuiskomt na een lange dag en je vermoeide lichaam wilt verwennen. Je kijkt rond en ziet een flesje castorolie staan....

Lees meer
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer