Wat veroorzaakt een gevoelige huid en wat kan helpen?

Wat veroorzaakt een gevoelige huid en wat kan helpen?

Een gevoelige huid kennen we allemaal. Voor sommige mensen is het een alledaagse kwaal, anderen hebben er slechts af en toe mee te maken. Oncontroleerbare jeuk, rode plekken, huidschilfers… het zijn allemaal symptomen van een gevoelige huid die uit balans is. Deze symptomen kunnen niet alleen lichamelijke klachten geven, maar zijn ook erg ongemakkelijk in het openbaar. Herken je jezelf hierin? Lees dan vooral verder om erachter te komen wat de mogelijke oorzaak kan zijn en welke producten je kunt gebruiken om een gevoelige huid te verzorgen of voorkomen.

Mogelijke oorzaken gevoelige huid

Het is mogelijk dat je van nature een droge en gevoelige huid hebt, maar de huid kan ook door bepaalde omstandigheden geleidelijk aan sensibeler worden. Als gevolg daarvan voelt de huid niet fijn aan en kunnen er allerlei ongemakken ontstaan. Belangrijk dus om producten te gebruiken die hydraterend werken, zodat je huid zich weer kan herstellen. De 100% biologische en koudgeperste Jojoba olie bijvoorbeeld zorgt voor een goede vochtbalans van je huid.

 

Onze huid is een goede indicator voor onze algehele gezondheidstoestand. Door een ongezonde leefstijl met bijvoorbeeld veel vet eten, kan de huid gevoelig worden en een ongezonde uitstraling krijgen. Het is belangrijk om gezond te eten en voldoende te bewegen, maar de huid kan intussen ook worden verzorgd met skincare-producten die zacht zijn voor de huid. Ontwijk zoveel mogelijk lange lijsten met ingrediënten, en ga juist voor milde producten zoals bijvoorbeeld shea boter. Perfect voor een droge en ruwe huid.

Stress is een onzichtbare boosdoener die allerlei invloeden op ons lichaam kan hebben. Heb je al eerder last gehad van huidaandoeningen zoals eczeem, dan bestaat de kans dat dit door stress erger wordt. Ook lijden sommigen van ons onder stress puistjes. Zodra het allemaal even te veel wordt, komen er zó weer een paar nieuwe bij. Ook hier is het belangrijk om de huid goed te reinigen. Avocado olie heeft veel gunstige effecten op de huid en zorgt voor een goede reiniging. Vuilresten worden op een effectieve manier verwijderd. 

Het minst voor de hand liggend, maar niet minder belangrijk: onderliggende (chronische) aandoeningen. Bepaalde ziektes, zoals coeliakie of een chronische darmontstekingsziekte kunnen zich manifesteren in een gevoelige huid. Mocht je hier dus last van hebben in combinatie met andere ongemakken, dan is het absoluut verstandig om dit bij je huisarts te laten controleren. Intussen kun je je huid het beste verzorgen met milde producten, die geschikt zijn voor een gevoelige huid. Zo minimaliseer je de symptomen en hou je je huid zo gezond mogelijk.

Een gevoelige huid herkennen

Ongeacht de oorzaak kan een gevoelige huid vaak aan dezelfde symptomen worden herkend. De huid is vaak rood, er ontstaan geïrriteerde plekken en meestal gaat het ook gepaard met jeuk. In sommige gevallen manifesteert zich een gevoelige huid ook in huidschilfers. Maar wees ook waakzaam voor wat minder opvallende symptomen, zoals een trekkende huid of schrale plekken. Dit lijkt op het eerste gezicht namelijk onschuldig, maar kan toch een eerste teken zijn van gevoelige huid.

Voorkomen van een gevoelige huid

Ben je je bewust van de gevaren die er schuilgaan op het gebied van een gevoelige huid en wil je dit voorkomen? Dan kun je het door het gebruik van de make-up- en huidverzorgingsproducten van More Natural een paar stappen voor zijn. Allereerst is het belangrijk om enkel make-up en skincare-producten te gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik op een gevoelige huid. Het is namelijk altijd een fijn gevoel om te weten dat hetgeen je op je huid aanbrengt alleen maar natuurlijke, gezonde en vegan ingrediënten bevat. 
Zorg daarnaast voor voldoende beweging. Denk hierbij vooral niet te moeilijk, je hoeft geen uren in de sportschool door te brengen; een 30-minuten durende wandeling in de buitenlucht heeft al een positieve uitwerking op onze mentale en fysieke gezondheid. More Natural helpt je op weg naar een gezondere versie van jezelf, met kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten. Zo hoef je je dus nooit schuldig te voelen over de herkomst van je verzorgingsproducten, en kun je jouw huid met een gerust hart de liefde geven die het verdient!

=== blog products === Avocado Olie | 100% Biologisch & Koudgeperst === blog products === Shea butter | 100% Biologisch & Geraffineerd === blog products === Shea butter | 100% Biologisch & Koudgeperst === blog products === === blog products ===

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Waar is castorolie goed voor?

Waar is castorolie goed voor?

Beeld je in dat je thuiskomt na een lange dag en je vermoeide lichaam wilt verwennen. Je kijkt rond en ziet een flesje castorolie staan....

Lees meer
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer