Beste natuurlijke lichaamsolie voor verschillende huidtypes

Beste natuurlijke lichaamsolie voor verschillende huidtypes

Is jouw huidige huidverzorging wat jouw lichaam nodig heeft? Er zijn veel manieren om jouw huid te verzorgen. Natuurlijke lichaamsolie is zachter voor de huid. Vele andere verzorgingsproducten bevatten namelijk nog onnodige chemicaliën. Deze zijn moeilijker voor de huid om te verwerken.

Leg jouw huid nu in de watten: ontdek welke natuurlijke lichaamsolie het beste bij jouw huidtype past! 

Waarom kiezen voor een natuurlijke huidolie als huidverzorging?

Bij More Natural zijn we van mening dat ‘clean beauty’ de beste manier is voor de verzorging van jouw huid. We bieden dan ook uitsluitend natuurlijke producten aan die al eeuwen lang de huid van mensen over de hele wereld verzorgen: we hebben het over 100% natuurlijke lichaamsolie. Geen onnodige toevoegingen, geen geurstoffen en geen chemicaliën.

Wat is het voordeel van het gebruiken van een natuurlijke huidolie?

Er zijn veel verschillende natuurlijke huidoliën beschikbaar zoals arganolie, baobab-olie en avocado-olie. Elke oliesoort is afkomstig van andere soorten pitten, zaden of noten. Aangezien elke olie anders is heeft het gebruik ervan andere voordelen.

Veel natuurlijke lichaamsolie bevat antioxidanten die vrije radicalen binden. Dit zorgt ervoor dat de vrije radicalen geen schade aanrichten aan andere huidcellen. Hierdoor blijft jouw huid in top conditie.

Vitaminen, zoals vitamine A en vitamine E voeden de huid en zorgen ervoor dat fijne rimpels verminderen en de huid optimaal gehydrateerd wordt. Hydratatie is ontzettend belangrijk voor elk huidtype, ook als je van nature een vette huid hebt.

Na het aanbrengen van de huidolie voelt de huid zacht aan en glanst. Bovendien is de huid niet meer droog of pijnlijk.

Waar let je op bij het kiezen van een huidolie?

Wil je jouw huid een cadeautje geven en een heerlijke huidolie aanschaffen? Dan is de volgende vraag: welke huidolie gaat het worden?

De beste keuze huidolie is voor iedereen anders, dit hangt af van jouw huidtype. Iedere olie heeft een andere werking. Gebruik daarom de olie die het beste bij jouw huidtype past. Alleen zo zie jij de beste resultaten.

Over het algemeen kun je bij het kiezen van een huidolie letten op de volgende factoren:

  1. Kies een 100% natuurlijke olie. Geen onnodige toevoegingen zoals chemicaliën.
  2. Aanwezigheid van vetzuren. Vetzuren voeden en hydrateren de huid en dringen door in de verschillende huidlagen.
  3. Door een koudgeperste olie te gebruiken ben je er zeker van dat de olie alle natuurlijke ingredienten bevat waar jouw huid profijt van zal hebben. Is de olie niet koudgeperst, dan kunnen diverse ingredienten van de olie verloren zijn gegaan bij het verhitten van de olie.

Een huidolie voor elke huidtype

Gevoelige huid

Heb je van nature een gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt? Heb je wel eens een allergische reactie als gevolg van het aanbrengen van verzorgingsproducten? Dan is het belangrijk een olie te kiezen zonder kleur- en geurstoffen en conserveringsmiddelen. De kans op een allergische reactie is dan erg klein.

De beste lichaamsolie voor de gevoelige huid is argan olie. Argan olie bevat veel antioxidanten en vitaminen die ervoor zorgen dat de huid op een natuurlijke wijze optimaal wordt gevoed en gehydrateerd. Bekijk hier verdere informatie over argan olie.

Droge huid

Heb je continu last van een droge huid en heb je tot nog toe geen oplossing gevonden? Het lijkt alsof het niet uitmaakt hoe vaak je er crème op smeert, je ziet weinig verbetering in de hydratatie van jouw huid.

Klinkt dit bekend? Probeer dan een 100% natuurlijke avocado olie. Avocado olie is een wat dikkere olie. Avocado olie kan dagelijks worden aangebracht en zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd wordt. Ook biedt avocado olie een natuurlijke bescherming tegen de zon met een spf van 5-15.

Naast een goede hydratatie zorgt avocado olie ook voor een optimale voeding van de huid door de vitamines die de olie bevat. Dit zorgt ervoor dat de huid elastisch aanvoelt en niet snel meer breekt en wondjes veroorzaakt. Meer weten over de avocado olie? Lees het hier.

Vette huid

Heb je van nature een vette huid en heb je om die reden altijd gedacht dat je geen lichaamsolie of huidverzorging nodig hebt?

Een vette huid draagt wel zeker bij aan de hydratatie van de huid. Echter is goede huidverzorging voor iedereen van belang om te zorgen dat de huid naast hydratatie ook de juiste voeding krijgt.

Wanneer je een vette huid hebt is het belangrijk extra aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste olie. Je wilt immers niet dat de huid nog vettiger wordt.

De Jojoba olie is een geweldige optie voor vette huidtypen. De jojoba olie vertraagt talg-afgifte en reguleert de vochtbalans waardoor jouw huid minder vet, maar wel gevoed en gehydrateerd, aanvoelt. Daarnaast is ook bewezen dat de jojoba olie rimpels vervaagt. Lees hier meer over de jojoba olie.

Nu je op de hoogte bent van alle in’s en out’s wat de beste lichaamsolie betreft, weet je wat belangrijke factoren zijn bij het kiezen van een huidolie. Zo kun je een 100% natuurlijke lichaamsolie kiezen die bij jou past en die jouw huid zal verrijken. Geef jouw huid het beste wat de natuur te bieden heeft!

=== blog products === Avocado Olie | 100% Biologisch & Koudgeperst === blog products === Arganolie | 100% Biologisch & Koudgeperst === blog products === Jojoba Olie | 100% Biologisch & Koudgeperst === blog products === === blog products ===

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Waar is castorolie goed voor?

Waar is castorolie goed voor?

Beeld je in dat je thuiskomt na een lange dag en je vermoeide lichaam wilt verwennen. Je kijkt rond en ziet een flesje castorolie staan....

Lees meer
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer