Oliewijzer – voor ieder huidtype een passende olie

Oliewijzer – voor ieder huidtype een passende olie

Welke olie past bij mijn huid?

Onze huid – de buitenkant van ons lichaam - is ons grootste orgaan. Het beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Het houdt ons warm. En is een belangrijke schakel bij het ontgiften van ons lichaam. Des te meer reden om er goed voor te zorgen.

De huid bestaat uit drie lagen: de opperhuid, de lederhuid en onderhuid. De buitenste laag, de opperhuid, is de laag waar we van buitenaf het meest invloed op hebben. De opperhuid is samengesteld uit de hoornlaag, zuurmantel en het microbioom. De conditie van deze drie samen bepaalt of jouw huid in goede staat verkeert of niet.

Huidtypes

Ieder mens is uniek. Dat geldt ook voor iedere huid. De huid is een levend orgaan. Dit betekent dat het kan veranderen onder invloed van het weer, stress en tal van andere oorzaken. Het kan heel goed zijn dat jouw huid in de zomer fijner op andere producten reageert dan in de winter.

Om je op weg te helpen bij het kiezen van producten maken we bij More een onderverdeling in een aantal verschillende huidtypes. Een huid kan vet, droog, gevoelig, gemengd, normaal of rijper zijn. Voor ieder huidtype gelden specifieke eigenschappen. Waar de ene huid meer baat heeft bij een vettiger product, heeft een andere huid juist meer vocht inbrengende producten nodig. Iedere huid is anders. Met de juiste verzorging is het mogelijk om de huid zo lang mogelijk gezond en vitaal te houden.

Vette huid

Een vette huid herken je aan de glimlaag op de huid. Dit type huid gaat vaak gepaard met puistjes en grotere poriën en produceert veel talg. Daardoor glimt de huid sneller. En kunnen poriën verstopt raken. Waardoor weer puistjes kunnen ontstaan. Een drogende olie werkt erg fijn voor dit huidtype. Daarmee kun je de huid voeden zonder dat de olie een vette laag achterlaat.

Lees meer 


Droge huid

De droge huid herken je aan het droge gevoel dat de huid veroorzaakt. Dit type huid produceert weinig talg en is vochtarm. Niet drogende oliën kunnen het best gebruikt worden bij een droge huid. De olie houdt de huid soepel en in goede conditie. 

Lees meer 


Gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert snel op invloeden van buiten. Denk aan warmte, kou, droogte, hoge luchtvochtigheid, de zon. De huid kan daardoor rood worden. De huid voelt trekkerig en jeukt daardoor snel. Een olie kan helpen de huid weerbaar te maken en houden. Het is belangrijk om te controleren of jouw huid goed reageert op de olie. Gevoelige huiden kunnen ook op volledig natuurlijke producten reageren. 

Lees meer 


Gemengde huid

Een gemengde huid is zoals de woorden al verraden ‘gemengd’ qua type. Deels is de huid vet en deels juist droog. Vaak zitten de droge plekken op de wangen. De vette plekken vind je vaak op de T-zone: het voorhoofd, de neus en de kin. Halfdrogende oliën zijn heel fijn voor mensen met dit huidtype.

Lees meer 


Normale huid

Oogt jouw huid fris? En is jouw huid niet te droog en ook niet te vet? Dan heb jij een normale huid. Dit type huid is goed in balans. Ook in het geval van dit huidtype kan een olie gebruikt worden. Jojoba-olie heeft veel vitamine E en is daarom ideaal als olie voor alledag.

Lees meer 


Rijpe huid

Verouderen is iets wat we snel zien in de conditie van de huid. Naarmate we verouderen neemt de elasticiteit van de huid af. Dit resulteert in een slappere huid. De huid kan ook doffer worden en pigmentvlekjes kunnen ontstaan. Met de juiste huidverzorging kun je dit proces vertragen. Om de verslapping van de huid te voorkomen en/of deels te verhelpen kun je rosehip olie gebruiken. Deze olie bevordert de elasticiteit van de huid.

Lees meer 


Olietypes

Olie smeren op het gezicht wordt vaak gezien als een grote no-go. Het zou te vet zijn en voor puisten zorgen. Dit is niet helemaal correct. Ook hier geldt dat het afhankelijk van het huidtype is welke olie goed werkt voor de huid.

 
Bij More verkopen we uitsluitend plantaardige oliën. Deze oliën zijn natuurlijk en ideaal om de huid te voeden. Belangrijk is om te weten dat niet iedere olie hetzelfde is. Oliën hebben net als huiden allemaal hun eigen kwaliteiten en eigenschappen. Er kan gesproken worden over drogende, half drogende en niet-drogende oliën.


Drogende olie

Dit type olie voelt droog aan op de huid. Dit betekent dat de olie niet vettig aanvoelt op de huid. Dit is een fijne olie voor de vette huid.


Halfdrogende olie

Halfdrogende oliën zijn bij uitstek geschikt voor de gemengde huid. Dit type olie past goed bij zowel de droge als vette plekken die een gemengde huid heeft.


Niet drogende olie

Droge huiden hebben het meest baat bij een niet-drogende olie. Een niet-drogende olie helpt om de vochtbalans van de huid goed te houden. Zo blijft de huid gezond en elastisch.


De olie gebruiken

De olie kun je gebruiken om je lichaam en gezicht mee in te smeren. Ook natuurlijke producten kunnen een allergische reactie veroorzaken. Doe daarom voor je de olie gaat gebruiken een patch test door een beetje olie in je elleboog of achter je oor te smeren. Ontdek zo hoe jouw huid reageert op de olie.

Je kunt de olie op de droge huid smeren, maar ook op de handdoekdroge huid. In dat geval is de huid nog een klein beetje vochtig. Wanneer je daar olie op smeert sluit je het vocht op je huid in met de olie. Zo blijft de vochtbalans op peil en heb je dankzij de olie een goed doorvoede huid.

Wanneer je make up gebruikt kun je deze ook verwijderen met olie. Maak hiervoor een herbruikbare wattenschijf vochtig en doe daar een beetje olie op. Haal de schijf over je make up zoals je gewend bent. Zelfs waterproof make up kun je op deze manier makkelijk en zonder tussenkomst van chemicaliën verwijderen.

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Waar is castorolie goed voor?

Waar is castorolie goed voor?

Beeld je in dat je thuiskomt na een lange dag en je vermoeide lichaam wilt verwennen. Je kijkt rond en ziet een flesje castorolie staan....

Lees meer
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer