Wat is een rijpe huid?

Wat is een rijpe huid?

Verouderen is iets wat we snel zien in de conditie van de huid. Naarmate we verouderen neemt de elasticiteit van de huid af. Dit resulteert in een slappere huid. Met de juiste huidverzorging kun je dit proces gelukkig vertragen.

Hoe herken je een rijpe huid?

In de loop der jaren wordt de huid dunner. Dit is een natuurlijk proces. De rijpere huid herken je aan de slappere huid. Er kunnen pigmentvlekjes, droge plekken en rimpels ontstaan. De huid kan verder doffer ogen en ook sneller geïrriteerd zijn. Rondom de ogen kunnen rimpels en kraaienpootjes ontstaan. En daar waar de huid in de jongere jaren volume had en makkelijk kon terugveren, wordt dat minder naarmate we ouder worden.

Wat is de oorzaak van een rijpere huid?

De oorzaak van de rijpere huid heeft te maken met het verstrijken van de tijd. Naarmate we ouder worden vernieuwen cellen zich minder snel en wordt er minder collageen aangemaakt. Dit is terug te zien in het volume en de conditie van de huid. De huid wordt dunner, slapper en droger.

Zonschade en blootstelling aan factoren als stress en een ongezonde leefstijl kunnen het verouderingsproces versnellen.

Hoe voorkom je een rijpere huid?

Om de verslapping van de huid te voorkomen en/of deels te verhelpen is het belangrijk om in je jonge jaren al te beginnen met het juist verzorgen van de huid. Smeer met zonnebrandcrème, voorkom stress waar je kunt en houd er een zo gezond mogelijke levensstijl op na. Je zal dit terugzien in een stralend gezonde huid.

Wanneer je al een rijpere huid hebt kun je rozenbottel olie gebruiken. Deze olie bevordert de elasticiteit van de huid. Gebruik verder milde producten om de huid te reinigen en vergeet niet iedere dag te smeren met zonnebrandcrème. Zo voorkom je pigmentvlekken en houd je jouw huid zo lang mogelijk soepel en gezond.

Belangrijk bij een rijpere huid

  • Verzorg de huid met milde verzorging
  • Smeer met zonnebrandcrème
  • Gebruik een voedende olie die de elasticiteit van de huid bevordert

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Een zachte verzorging voor de tere kinderhuid

Een zachte verzorging voor de tere kinderhuid

Wat zijn natuurlijke oliën? Natuurlijke oliën zijn geconcentreerde vloeistoffen die worden gewonnen uit planten, bloemen, zaden, noten, en vruchten. Deze oliën bevatten de essentie van...

Lees meer
Bescherm je huid tegen vrieskou met Jojoba olie

Bescherm je huid tegen vrieskou met Jojoba olie

Wanneer de koude wind langs je gezicht striemt en de wereld in een ijzige greep houdt, is er niets belangrijker dan je huid te beschermen....

Lees meer