Wat is een droge huid?

Wat is een droge huid?

De meeste van ons hebben wel eens te maken gehad met een droge huid. Op het lichaam of in het gezicht. De huid voelt dan droog, trekkerig en is in sommige gevallen daardoor zelfs pijnlijk. Dit kan heel vervelend zijn. Met de juiste verzorging is de huid weer goed soepel en in balans te krijgen.

Niet drogende oliën kunnen het best gebruikt worden bij een droge huid. De olie houdt de huid soepel en in goede conditie. 

Hoe herken je een droge gezichtshuid?

Een droge gezichtshuid herken je aan het droge gevoel dat de huid veroorzaakt. De huid is vaak gevoelig en soms zelfs schilferig. De droge plekken kunnen jeuk veroorzaken. Dit huidtype produceert weinig talg en is vochtarm. Als je na het douchen en niet meteen insmeren van je huid een trekkerig gevoel hebt dan heb je een droge huid. Jouw huid vraagt om extra voeding en herstel van de vochtbalans van de huid. 

Wat is de oorzaak van droge een huid?

Een droge huid kan tal van oorzaken hebben. Aanleg kan één van de oorzaken zijn. In dat geval maakt de huid van nature niet genoeg talg aan om de huid soepel te huiden. Een andere reden kan leeftijd zijn. Naar mate we ouder worden, produceert de huid minder talg. Te heet en lang douchen of badderen, reinigen met te agressieve en zeepachtige producten kunnen ook allemaal voor een droge huid zorgen.

Evenals het weer. Mensen met een droge huid herkennen ongetwijfeld het verschil in droogheid in de zomer versus de winter. In de winter hebben veel mensen vaker last van een droge huid. Dit komt doordat de lucht in huis vaak droger is doordat de verwarming aanstaat. Dat laatste is deels te verhelpen door te zorgen voor een goede luchtvochtigheid.

Verder is een goede verzorging van de huid essentieel. Het voorkomt het nare gevoel van de droge huid en eventuele huidproblemen die als gevolg van de droogheid kunnen ontstaan.

Hoe voorkom je droge een huid?

Een droge huid verzorg je het best met een milde reiniger die ervoor zorgt dat de huideigen vetten behouden blijven. Reiniging met een zeepachtig – schuimend – product is te agressief voor de droge huid. Daardoor wordt de huid nog droger. Kies in plaats daarvan voor een milde reiniger. Gezichtsolie werkt hier goed voor.  De olie kan op een milde manier make up verwijderen.

Ook voor het voeden van de huid is een olie geschikt. Bij een droge gezichtshuid werkt een niet-drogende olie fijn. Kies bijvoorbeeld voor of castorolie. Deze olie werkt ontstekingsremmend en is ook antibacterieel en jeukstillend. Extra fijn voor de droge huid die trekkerig voelt.

Voor het lichaam kun je ook een lichaamsboter gebruiken om de huid soepel te houden. Voor zowel het lichaam als de gezichtshuid geldt dat je die het best snel na het douchen kunt insmeren. Het liefst op de handdoek droge huid. Zo sluit je het vocht in de huid in en blijft de huid langer soepel.

Belangrijk bij droge een huid
  • Make up verwijderen met een olie
  • Wegblijven van agressieve, geparfumeerde, zeepachtige producten
  • Verzorg de huid met een niet-drogende olie

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Waar is castorolie goed voor?

Waar is castorolie goed voor?

Beeld je in dat je thuiskomt na een lange dag en je vermoeide lichaam wilt verwennen. Je kijkt rond en ziet een flesje castorolie staan....

Lees meer
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer