Wat is een vette huid?

Wat is een vette huid?

Een vette huid herken je aan de glimlaag op de huid. De vettigheid op de huid ontstaat door een verhoogde talgproductie. Vaak zijn er ook puistjes en mee-eters. Dit kan heel vervelend zijn, maar gelukkig is met de juiste verzorging een vette huid te voorkomen.

Hoe herken je een vette gezichtshuid?

Glimt jouw huid vaak? Zit de vettige laag met name op de zogenaamde T-zone: het voorhoofd en het gebied rondom de neus en kin? Of ‘glijdt’ jouw make-up snel van je gezicht? Is jouw antwoord op de vragen ‘ja’, dan heb je te maken met een vette huid. Daarnaast hebben mensen met dit huidtype ook vaak last van puistjes en mee-eters.

Wat is de oorzaak van een vette gezichtshuid?

Een vette huid produceert overmatig talg. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Variërend van aanleg tot hormoonwisselingen. Doordat er een constante productie van talg is, raken de poriën op den duur verstopt. Zo ontstaan puistjes en mee-eters. 

Hoe voorkom je een vette gezichtshuid?

De eerste impuls bij een vette huid is vaak om het grondig schoon te maken met een goed schuimend product. Dit is echter een slecht idee. Schuimende producten zijn vaak te agressief voor de vette huid waardoor de huid snel geïrriteerd raakt. Dit soort producten verwijderen als het vet. Fijn in eerste instantie, maar uiteindelijk werkt dat averechts. Als reactie produceert de huid dan namelijk nog meer talg. Het is daarom belangrijk om weg te blijven van agressieve producten die de huid uitdrogen. Kies in plaats daarvan voor een milde gezichtsreiniger.

Gebruik deze één tot twee keer per dag – in de ochtend en avond. Soms kan het prettig zijn om je huid te laten wennen aan je nieuwe reinigingsroutine. In dat geval kun je het best eerst een periode eens per dag je gezicht reinigen met een gezichtsreiniger. Als je huid daar goed op reageert kun je overstappen naar twee maal daags reinigen.

Je kunt de vette huid goed voeden met Baobab olie. Baobab olie is een echte alleskunner. De olie verbetert de elasticiteit van de huid en doordat het snel wordt opgenomen door de huid laat het geen vettige laat achter.

Belangrijk bij een vette gezichtshuid

  • Reinigen met een milde reiniger
  • Wegblijven van agressieve, geparfumeerde, zeepachtige producten
  • Goed de huid voeden

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Een zachte verzorging voor de tere kinderhuid

Een zachte verzorging voor de tere kinderhuid

Wat zijn natuurlijke oliën? Natuurlijke oliën zijn geconcentreerde vloeistoffen die worden gewonnen uit planten, bloemen, zaden, noten, en vruchten. Deze oliën bevatten de essentie van...

Lees meer
Bescherm je huid tegen vrieskou met Jojoba olie

Bescherm je huid tegen vrieskou met Jojoba olie

Wanneer de koude wind langs je gezicht striemt en de wereld in een ijzige greep houdt, is er niets belangrijker dan je huid te beschermen....

Lees meer