De helende voordelen van rozenwater

De helende voordelen van rozenwater

Rozenwater is gemaakt van met de hand geplukte Bulgaarse rozenbloesems

Rozenwater heeft een zeer oude oorsprong. In de middeleeuwen gebruikte men het product in het huidige Iran al. De rozenwater van More komt uit Bulgarije. Onze rozenwater wordt van de beste rozenbloesems gemaakt via stoomdestillatie. De rozenbloesems zijn met de hand geplukt tijdens de jaarlijkse rozenoogst in de wereldberoemde Bulgaarse rozenvallei.

Gebruik rozenwater om de huid te verfrissen

Rozenwater kan op verschillende manieren toegepast worden. Het product werkt het beste om de huid een opfrisser te geven in de ochtend tijdens je skin care routine, of midden op de dag als je huid wat doffer wordt. Andere toepassingen zijn:

  • De huid hydrateren
  • De huid verjongen
  • De huid verkoelen
  • De huid kalmeren

Rozen hebben van nature een kalmerend effect op de huid

Rozenbloesems bevatten ontstekkingsremmende stoffen. Hierdoor werkt rozenwater kalmerend en vermindert het roodheid en zwellingen. Als je last hebt van een overgevoelige acne-gevoelige huid, of als je last hebt van eczeem, werkt rozenwater verzachtend. En ook de geur van rozen heeft kalmerend effect. Verder werkt rozenwater:

  • Therapeutisch, reinigend en ontgiftend
  • Anti-aging en hydraterend
  • Verjongend, stimulerend en harmoniserend

Omdat rozenwater zo een mild product is en eigenlijk een alleskunner is, is het geschikt voor alle huidtypes.

Gebruik rozenwater tijdens je normale skin care routine

De rozenwater van More komt in een handige compacte spray bottle. De rozenwater kun je na het reinigen van je gezicht, in plaats van een toner, op je gezicht sprayen. Je huid voelt dan meteen gehydrateerd en gekalmeerd aan. Vervolg daarna je normale skincare routine. Gebruik dus een serum, je dagcrème en tot slot je zonnebrandcrème.

Na een drukke dag in slecht geventileerde kantoorruimtes kan de huid er dof en grauw uit komen te zien. Neem de spray bottle met je mee om gedurende de dag je huid een oppepper te geven. Rozenwater geeft je huid verfrissing en een fijne impuls. Verder insmeren met een ander product is daarna niet meer nodig.

Koop rozenwater in onze webshop

INCI: Rosa Damascena Flower Water

 

 

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer
Wallen natuurlijk verminderen

Wallen natuurlijk verminderen

Wat zijn wallen? Natuurlijke oplossingen in de schijnwerpers Een zegen voor de huid rond je ogen Natuurlijke bondgenoten tegen wallen Verfijnde benaderingen tegen wallen  ...

Lees meer