Rosehip olie rozenbottle olie

Wat is rozenbottel-olie (Rosehip oil)?


Wat is rozenbottel-olie?

Rozenbottel-olie (Rosehip oil) wordt ook wel rozenbottelzaadolie genoemd. De olie wordt gewonnen uit de rosa canina rozenstruik, die vooral in Chili voorkomt. In tegenstelling tot rozenolie, die wordt gewonnen uit rozenblaadjes. Wordt rozenbottel-olie geperst uit het fruit en de zaden van de rozenplant. Rozenbottel-olie wordt al sinds de oudheid gewaardeerd om haar waardevolle, helende voordelen en zit vol met huidvoedende vitamines en essentiële vetzuren. Het bevat ook fenolen waarvan is aangetoond dat de olie antivirale, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen heeft. Rozenbottel-olie wordt vaak gebruikt als dragerolie voor essentiële oliën, die te intens zijn om rechtstreeks op de droge huid aan te brengen. Ook is de olie perfect te mengen met etherische oliën. zoals: tea tree, ylang ylang en aloë vera juice. Lees verder om te weten te komen hoe je Rosehip olie aan je beauty routine kan toevoegen.

1. Rozenbottel olie hydrateert

Hydratatie is essentieel voor een zachte en soepele huid. Gebrek aan hydratatie kan een probleem zijn tijdens extreem weer, of naarmate de huid ouder wordt. Rozenbottel-olie bevat een schat aan essentiële vetzuren, waaronder linolzuur en linoleenzuur. Vetzuren helpen de celwanden sterk te houden zodat ze geen water verliezen. De vele vetzuren in rozenbottel-olie maken het een uitstekende optie voor het hydrateren van een droge, jeukende huid. De huid absorbeert de olie ook gemakkelijk, waardoor zijn antioxidanten diep in de huidlagen kunnen doordringen.

2. Het stimuleert de vochthuishouding

Een studie van uit 2015 met rozenbottelpoeder wijst uit dat rozenbottels verschillende anti-aging eigenschappen bezit, waaronder de mogelijkheid om de huid gehydrateerd te houden. Onderzoekers ontdekten dat deelnemers die oraal rozenbottelpoeder innamen, merkbare verbeteringen in vochthoudende werking van hun huid zagen. Je kunt deze voordelen ook zelf ervaren door rozenbottel-olie op je huid aan te brengen. Rozenbottel-olie is een droge, niet-vette olie. Dit maakt het een geweldige natuurlijke vochtinbrengende olie voor alle huidtypes.

Bekijk onze biologische rozenbottel olie en bestel vandaag! 

3. Rozenbottel-olie helpt scrubben en helpt de huid op te helderen

Natuurlijke afschilfering met rozenbottel-olie kan matheid helpen te verminderen en je huid een boost te geven. Dat komt omdat rozenbottel-olie rijk is aan vitamine A en C. Vitamine A, of retinol, stimuleerde de omzet van huidcellen. Vitamine C helpt ook bij celregeneratie, waardoor de algehele uitstraling wordt gestimuleerd.

4. Rozenbottel-olie helpt de collageenvorming te stimuleren

Collageen is de bouwsteen van de huid. Het is essentieel voor elasticiteit en stevigheid van de huid. Je lichaam maakt van nature minder collageen naarmate je ouder wordt. Rozenbottel-olie is rijk aan vitamine A en C, die beide nodig zijn voor de productie van collageen. Van Rosehip is ook aangetoond dat het de aanmaak van MMP-1 remt, een enzym dat collageen in het lichaam afbreekt. Bij verhoogde afbraak wordt het lichaam gestimuleerd om meer collageen aan te maken. Met het gebruik van rozenbottleolie geef je je huid dus een enorme boost en help je huidveroudering tegen te gaan.

Bekijk onze biologische rozenbottel olie en bestel vandaag! 

5. Rosehip olie helpt ontstekingen te verminderen

Rozenbottel is rijk aan zowel polyfenolen als anthocyanine, wat kan helpen ontstekingen te verminderen. Het bevat ook vitamine E, een antioxidant die bekend staat om zijn ontstekingsremmende effecten. Rozenbottel-olie kan irritatie helpen te verminderen/kalmeren als je last hebt van:

6. Het helpt beschermen tegen de zon

Zon speelt een belangrijke rol bij vroegtijdige huidveroudering. Blootstelling aan UV kan ook het vermogen van het lichaam om collageen aan te maken verstoren. Rozenbottel-olie bevat antioxidanten zoals vitamine A, C en E. Van deze vitamines is aangetoond dat ze zichtbare zonneschade bestrijden en een herstellend vermogen heeft. Door het gebruik van Rosehip-olie kan daarom de negatieve effecten van blootstelling aan UV-straling verminderen. Maar het mag niet worden gebruikt in plaats van zonnebrandcrème. Praat met je arts of dermatoloog over hoe je beide veilig kunt gebruiken in je natuurlijke huidverzorging-routine.

Bekijk onze biologische rozenbottel olie en bestel vandaag!  

7. Het helpt hyperpigmentatie te verminderen

Hyperpigmentatie treedt op wanneer overtollige melanine donkere vlekken of vlekken op de huid vormt. Dit kan het gevolg zijn van een aantal factoren, waaronder:

 • Blootstelling aan de zon
 • Hormonale veranderingen, zoals bij zwangerschap of menopauze
 • Bepaalde medicijnen, waaronder anticonceptiepillen en medicijnen voor chemotherapie
 • een van nature hoge concentratie melanine in de huid

Rozenbottel-olie is rijk aan vitamine A. Vitamine A bestaat uit verschillende voedingsstoffen, waaronder retinoïden. Retinoïden staan ​​bekend om hun vermogen om hyperpigmentatie en andere zichtbare tekenen van veroudering bij regelmatig gebruik te verminderen. Rozenbottel-olie bevat ook zowel lycopeen als bètacaroteen. Van deze ingrediënten wordt gezegd dat ze huidverlichtende eigenschappen hebben, waardoor ze ingrediënten zijn in veel huidverlichtende producten.


8. Het helpt littekens en fijne lijntjes te verminderen

Rozenbottel-olie is rijk aan essentiële vetzuren en antioxidanten. Deze zijn integraal voor weefsel- en celregeneratie in de huid. Het is geen wonder dat de olie al lang wordt gebruikt als een volksremedie voor wondgenezing, evenals het verminderen van fijne lijntjes, littekens en striae. Een studie uit 2015 over rozenbottelpoeder liet na acht weken behandeling een significante vermindering zien van fijne lijntjes rond de ogen, ook bekend als kraaienpootjes. Deelnemers aan dit onderzoek consumeerden het poeder oraal. In een afzonderlijk onderzoek uit 2015 behandelden deelnemers met postoperatieve littekens hun incisieplaats tweemaal per dag met rozenbottel-olie. Na 12 weken gebruik ervoer de groep die rozenbottel-olie gebruikte significante verbeteringen in littekenkleur en ontsteking in vergelijking met de groep die geen actuele behandeling kreeg.

9. Hoe gebruik je rozenbottel-olie

Rozenbottel-olie is een droge olie die gemakkelijk in de huid wordt opgenomen. Hoewel het over het algemeen veilig is voor alle huidtypen, moet je vóór je eerste gebruik een patchtest uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat je niet allergisch bent voor de olie.

9.1 Gebruiksaanwijzing:

 • Breng een kleine hoeveelheid rozenbottel-olie aan op je onderarm of pols
 • Controleer na 24 uur het gebied op tekenen van irritatie
 • Als de huid jeukt of ontstoken is, moet je geen rozenbottel-olie gebruiken (raadpleeg je arts als de irritatie aanhoudt)
 • Als de huid geen tekenen van irritatie vertoont, kan je het veilig op andere plekken gebruiken

Nadat je een patch-test heeft gedaan, kun je rozenbottel-olie tot twee keer per dag aanbrengen. De olie kan alleen worden gebruikt. Je kunt ook een paar druppels toevoegen aan een andere dragerolie (zoals: jojoba olieavocado olie of shea butter) . Of je kunt het toevoegen aan je favoriete vochtinbrengende crème voor die extra boost. Rozenbottel-olie kan snel ranzig worden. Bewaar de olie op een koele, donkere plaats om de houdbaarheid te verlengen. Je kunt het ook in je koelkast bewaren. Gebruik altijd de iets duurdere, koudgeperste, organische rozenbottel-olie voor zuiverheid en de beste resultaten.

Bekijk onze biologische rozenbottel olie en bestel vandaag! 

10 Mogelijke bijwerkingen en risico's

Rozenbottel-olie is over het algemeen veilig voor alle huidtypen, maar allergische reacties zijn niet ongewoon. Voordat je rozenbottel-olie voor de eerste keer gebruikt, moet je een patch-test uitvoeren om te controleren of je huid de olie kan verdragen. Raadpleeg je arts als je één van onderstaande begint te ervaren:

 • Rode, jeukende huid
 • Jeukende waterige ogen
 • Kriebelige keel
 • Misselijkheid
 • Braken

Anafylaxie is mogelijk in ernstige gevallen van allergische reactie. Zoek onmiddellijk medische hulp als je begint te ervaren:

 • Ademhalingsproblemen
 • Piepende ademhaling
 • Gezwollen mond, keel of gezicht
 • Hoge hartslag
 • Buikpijn

  11. Tot Slot

  Rozenbottel-olie heeft een lange geschiedenis als therapeutisch middel en schoonheidsproduct. Het zit vol met vitamines, antioxidanten en essentiële vetzuren die allemaal worden gewaardeerd om hun vermogen om de huid te voeden. Wetenschappelijke studies die de voordelen van rozenbottel-olie aantonen, maken het een intrigerende optie voor iedereen die de zichtbare tekenen van veroudering wil verminderen, littekens wil verminderen of hun huidverzorgingsroutine anders wil verbeteren. Het is niet alleen redelijk betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken, het wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor alle huidtypen. Het is geschikt voor de volgende huidtypen:

  Kortom rosehip seed oil ondersteunt het herstellend vermogen, de huid voelt zacht aan, het geef het vermogen van de huid een dikke boost en zorgt voor een stralende huid. Het is een fijne olie die eigenlijk onmisbaar is in je dagelijkse natuurlijke huidverzorging stash. Enthousiast geworden over onze 100% biologische producten en en wil je biologische rozenbottelolie kopen? Bekijk hier onze Rozenbottel olie

  Lees verder en kom achter de 12 voordelen van Arganolie.

  INCI: rose hip seed oil

  === blog products ===

  Shea butter | 100% Biologisch & Geraffineerd

  === blog products ===

  Rozenbottel Olie | 100% Biologisch & Koudgeperst

  === blog products ===

  ← Oudere Post Nieuwere Post →

  Laat een reactie achter

  blog

  RSS
  Waar is castorolie goed voor?

  Waar is castorolie goed voor?

  Beeld je in dat je thuiskomt na een lange dag en je vermoeide lichaam wilt verwennen. Je kijkt rond en ziet een flesje castorolie staan....

  Lees meer
  Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

  Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

  Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

  Lees meer