Jojoba Olie | 100% Biologisch & Koudgeperst

14.99

  • Goed voor gezicht, lichaam en haar
  • Vertraagt talg-afgifte, ideaal voor de hoofdhuid en de vette huid
  • Vervaagt rimpels en littekens
  • Reguleert de vochtbalans
  • Zeer geschikt voor de gevoelige en droge huid
  • Inhoud 100 ML

Op voorraad

Klanten geven ons 4.7/5
Verzending binnen 1 à 2 dagen
GRATIS verzending vanaf (NL) 40,-, (BE) 55,-. Anders (NL) 3,95 (BE) 7,95

Biologische Jojoba olie

Jojoba wordt gwonnen uit de zaden van de jojoba struik (Simmondsia chinensis). Uit de zaden wordt een kostbare jojoba olie koudgeperst. De jojoba struik groeit vooral in Mexico, Californië en Arizona. Maar de beste kwaliteit olie komt uit Israël, onze olie komt hier dan ook vandaan. De olie is goudgeel van kleur en vrijwel geurloos, met een lichte aardse hint. Jojoba werkt hydraterend en reguleert de vochtbalans. Het is daarom uitstekend te gebruiken als hydraterend bestanddeel in huid en haarverzorging.

Jojoba is een natuurlijke antioxidant, en zit boordevol vitamine E en gezonde vetzuren. De vitamine E in de olie zorgt ervoor dat littekentjes vervagen en vertraagt de talg afgifte. Hierdoor zijn jojoba olie producten ook een ideaal middel voor de verzorging van een vette (hoofd)huid. Waar olie soms een vettig laagje kan achter laten op de huid, doet jojoba dat niet. De olie voelt niet vet aan en trekt snel in. Jojoba werkt vooral goed voor de persoonlijke verzorging van de:

  • Rijpe huid
  • Gevoelige huid
  • Droge huid
  • Normale huid
  • Vette huid
  • Onrustige huid
  • Jeukende hoofdhuid

Ook kun je de olie gebruiken om te mengen met andere vette plantaardige oliën. Vooral als massage olie is het raadzaam de jojoba olie te mengen met bijvoorbeeld amandel olie of argan olie.

Gebruik

Pure jojoba olie is bij lage temperaturen soms stroperig of zelfs gestold. Met een klein beetje verwarmen (nooit boven de 30 °C), wordt de olie snel weer vloeibaar. Verwarmen kan door de fles even onder een warme kraan te houden. Je kunt ook enkele druppels pure jojoba toevoegen aan je favoriete andere natuurlijke producten of een body crème.

Je kunt de oliën ook mengen met natuurlijke olie of butters zoals:

Ook kun je de pure olie toevoegen aan etherische oliën zoals:

  • Tea tree
  • Aloë vera
  • Ylang ylang
  • Bergamot

Jojoba olie gezicht

Breng enkele druppels jojoba olie in pure vorm aan op een schoon en droog gezicht. Masseer de huid in met de olie en verwijder overtollige olie met een tissue. ’s Nachts zal het natuurlijke herstelproces van de huid in gang worden gezet en de werkzame stoffen in de olie zullen hun werk doen en je huid ontdoen van vrije radicalen en helpt meeeters verwijderen. Reinig het gezicht in de ochtend en smeer vervolgens de huid in met je dag crème. Ook als makeup remover en met name het verwijderen van de oog makeup werkt jojoba fantastisch. Masseer hiervoor een paar druppels van de olie op de huid rond de wimpers en verwijder de olie met een (herbruikbaar) wattenschijfje.

Jojoba olie huid

Jojoba olie voelt niet vet aan en dit maakt de olie bijzonder. De olie houdt je huid soepel en is hierdoor ideaal te gebruiken na het douchen. Masseer na het douchen de huid in met de olie. Masseer de olie vooral goed in op droge en ruwe plekjes. De olie trekt snel in en voedt de huid onmiddellijk na aanbrengen. Om een lekkere smeerbare crème te maken die je huid extra goed voedt, voeg je een paar druppels pure jojoba olie toe aan je favoriete body crème.

Natuurlijke producten werken vaak goed bij de gevoelige huid. Dit, omdat de producten geen onnodige toevoegingen bevatten. Dit geldt ook voor de jojoba olie. Naast dat deze olie een fijne massage olie is, kan de olie ook de probleem huid verlichten en verzachten.

Jojoba olie Haar

Heb je last van een jeukende hoofdhuid? Breng dan een paar druppels jojoba oil tijdens het wassen van het haar aan op de punten van het haar aan en masseer daarbij de jojoba goed over de hoofdhuid. De werkzame stoffen van de jojoba zullen de huid verzachten en de onrustige huid verlichten.

Ingrediënten

Biologische Jojoba olie / Jojoba oil
INCI: Simmondsia chinensis (Jojoba) Seed Oil

Allergie informatie

Onze 100% pure jojoba olie bevat geen kleurstoffen, is ongeparfumeerd, vrij van conserveringsmiddelen, 100% natuurlijk en 100% vegan.

Opmerking:

Let op: alleen geschikt voor uitwendig gebruik. Vermijd contact met de ogen. Niet aanbrengen op beschadigde of geïrriteerde huid. Als gevoeligheid van de huid optreedt, stop het gebruik onmiddellijk en raadpleeg een (huis)arts.  Buiten het bereik van kinderen houden.

Inhoud

100 ML

Merk

Møre

1 beoordeling voor Jojoba Olie | 100% Biologisch & Koudgeperst

  1. Karin

    Goede olie, ook om mee te mengen. Trekt snel in de huid

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk…