Wat is een gemengde huid?

Wat is een gemengde huid?

Een gemengde huid is zoals de woorden al verraden ‘gemengd’ qua type. Deels is de huid vet en deels juist droog. Vaak zitten de droge plekken op de wangen. De vette plekken vind je vaak op de T-zone: het voorhoofd, de neus en de kin. Er zijn gelukkig natuurlijke producten die de gemengde huid weer in balans kunnen brengen.

Hoe herken je een gemengde huid?

Een gemengde huid herken je aan de verschillende huidtypen in het gezicht. Je hebt zowel last van droge plekken als ook van glimmende huid. Je hebt vergrote poriën, puistjes, mee-eters, maar op delen van je gezicht ook droge (schilferige) huid. De zogenaamde T-zone: het voorhoofd, de neus en de kin zijn als enige delen in het gezicht altijd vettig.

Wat is de oorzaak van een gemengde huid?

De gemengde huid kan erfelijk zijn. Je bent geboren met de twee verschillende huidtypen. Enerzijds produceert jouw gezichtshuid te veel talg en anderzijds te weinig.

Naast deze factoren waar je weinig invloed op hebt, zijn er ook factoren waar je wél invloed op hebt. Zo spelen bijvoorbeeld stress en weersomstandigheden ook een rol bij de conditie van de huid.

En ook het gebruik van huidverzorgingsproducten kunnen van invloed zijn op hoe de huid er aan toe is. Bij de gecombineerde huid kan hier sneller sprake van zijn. Want het product dat voor het ene deel van de huid goed werkt, werkt helemaal niet voor het andere deel van dezelfde gezichtshuid.

Door goed te weten dat je te maken hebt met een gecombineerde huid én door het gebruik van de juiste producten kun je de gehele gezichtshuid weer rustig en in balans krijgen.

Hoe verzorg je een gemengde huid?

Een gemengde huid kun je het best verzorgen door milde producten te gebruiken. Zo kun je tegelijk de te vette en de te droge delen van het gezicht de juiste verzorging geven. Qua oliën werkt een halfdrogende olie heel fijn voor mensen met een gecombineerde gezichtshuid. Dit soort oliën werken goed voor de droge en vette delen van het gezicht. Merk je dat bepaalde delen van je gezicht nog wat extra voeding nodig hebben? Dan kun je gerust op de plekken die dat nodig hebben voorzien van een aanvullende olie of boter. Zo kun je de verzorging aanpassen aan de wisselende behoeften van jouw huid.

Jojoba olie is een fijne olie om te gebruiken als je een gemengde huid hebt. De olie werkt goed voor verschillende huidtypen. Doordat het talgregulerend werkt kun je de olie voor zowel de drogere, als ook de vettere delen van je huid inzetten. Mocht de olie op jouw droge plekken niet voldoende effect hebben dan kun je daar nog bijvoorbeeld extra castor olie, avocado olie of arganolie op smeren. Smeer je op de heel droge plekken liever een boter, dan kun je kiezen voor shea- of mangoboter


Belangrijk bij een gemengde huid

  • Kies voor milde verzorgingsproducten
  • Houd rekening met de wisselende behoeften van je huid
  • Pas je producten aan als je merkt dat jouw huid daar behoefte aan heeft

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Waar is castorolie goed voor?

Waar is castorolie goed voor?

Beeld je in dat je thuiskomt na een lange dag en je vermoeide lichaam wilt verwennen. Je kijkt rond en ziet een flesje castorolie staan....

Lees meer
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer